Zwemmen in natuurwater

In Praag kun je op verschillende plaatsen terecht om verkoeling te zoeken of lekker te zwemmen. In dit artikel enkele plekken waar je - tegen betaling - kunt zwemmen in natuurwater. Afhankelijk van het seizoen en de kwaliteit van het water zijn ze geopend. Check van te voren of dat het geval is, om teleurstelling te voorkomen.

De waterkwaliteit van de (stuw)meertjes en de Moldau wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Wanneer de kwaliteit van het water te wensen overlaat, wordt de locatie gesloten tot nader order.  

Tip: ga na het zwemmen in natuurwater altijd douchen om huiduitslag te voorkomen.

Zlute Lazne

Ten zuiden van het stadscentrum, aan de rechteroever van de Moldau, ligt een groot en levendig recreatiegebied met een "strand". Hier vertoeven veel locals op warme dagen.

Er zijn diverse restaurants, kindvriendelijke ruimtes, een dansvloer en bootverhuur. Voor de sportievelingen:

  • tennis
  • beachvolleyball
  • tafeltennis
  • suppen
  • kayak
  • badminton
  • jeu-de-boule

Voor meer informatie kijk je op hun website:  zlutelazne.cz/en/

Waterpark Lhotka

Het water in het bassin blijft schoon dankzij natuurlijke biologische processen, zonder gebruik van chloor en andere chemicaliën.

Het waterpark is uitgerust met nieuwe kleedkamers, een pier, banken, snackkraampjes, een beachvolleybalveld en andere sport- en recreatiemogelijkheden. De diepte van het reservoir op het laagste punt is 3 meter. 

koupaliste-lhotka.cz/

Natuurzwembad Radotín

In het zuiden van Praag op de linkeroever van de rivier de Berounka ligt een kunstmatig zwemmeer. Hier kan je zwemmen in schoon natuurlijk water in plaats van gechloreerd water. Er is ook een aparte waterspeeltuin voor kinderen.

Binnen het terrein van het stuwmeer zijn er faciliteiten zoals kleedkamers, buitendouchecabines, een sauna, een binnenzwembad, toiletfaciliteiten, een cafetaria en een parkeerplaats.

Voor meer informatie: biotopradotin.cz/

Hostivařská přehrada

In een pittoresk bospark ligt het grootste stuwmeer van Praag (43,8 hectare). Het beschikt over een heerlijk zandstrand, waar je ligstoelen kunt huren en kunt genieten van de zonnestralen.

Voor wie liever aan het water zonnebaadt, is er een houten pier aangelegd. In het weekend trekt het stuwmeer veel locals.

Je vindt er een spannende waterglijbaan, bootverhuur, tafeltennis, beachvolleybalvelden, voetbaltennis, streetball en een veelzijdige tennisbaan.

Het gebied is uitgerust met een kinderspeelplaats, verschillende fastfoodkraampjes, een strandbar, een restaurant, toiletten, douches, kleedkamers en voldoende parkeergelegenheid. Bovendien is een aangewezen deel van het strand geschikt voor nudistenbezoekers.

hostivarskaprehrada.cz/

Waterpark Motol

Het schoonste stuwmeer van Praag ademt een charmante sfeer uit. Het is omgeven door weelderige bomen en struiken, waardoor een groene en uitnodigende omgeving ontstaat. 

Het zachte zand draagt ​​bij aan het plezier van blootsvoets wandelen langs de "kust". Het strand zelf is bedekt met gras en loopt geleidelijk het water in.

Je kunt sportartikelen en parasols huren. Daarnaast is er een aangewezen naaktstrand, een volleybalveld, tafeltennis, privékleedhokjes, fast-service eetkraampjes en douchefaciliteiten. De aanwezigheid van strandwachten zorgt voor veiligheid op het terrein.

Er is geen website voor meer informatie.

Verliefd op Praag

Rating: 0 sterren
0 stemmen