Smalterie Workshop

Als je een leuke creatieve activiteit zoekt voor kinderen, studenten, vrienden, familie of jezelf, dan is de Smalterie workshop een aanrader. In een gezellige werkplaats beschilder je een emaillen voorwerp en wat je maakt mag je houden. Zo creëer je je eigen originele Praag-souvenir. Deze activiteit duurt ongeveer twee uur en kan zowel individueel als in groepen worden gedaan. Reserveren is nodig, want er is een maximum van 30 plekken. 

Smaltum

Vlakbij het Malostranské náměstí - in Karmelitská - ligt een van vier alleraardigst, onopvallend en kleurrijk cadeauwinkeltje, Smaltum geheten. De cadeautjes zijn origineler dan in de gemiddelde Praagse souvenirshop en al die kleurtjes stemmen mij vrolijk. 

Wat direct opvalt is de hoeveelheid emaillen kopjes, potjes, theekannen en borden in de kasten tegen de wand. Laat je die nu zelf kunnen maken tijdens een workshop.

De emaillen souvenirs kan je zelf maken.

Smalterie Workshop, creëer je eigen originele souvenir of cadeau

Achterin de winkel bevindt zich de werkplaats van de Smalterie Workshop. Overigens hebben de winkel en de werkplaats geen relatie, behalve dat ze dezelfde ingang hebben.

Op hun website staat de volgende informatie:

"Smalterie is in Tsjechië en Europa de enige emaille-werkplaats die dagelijks open is voor het publiek. Onze docenten zullen elke geïnteresseerde uitleggen en demonstreren hoe je met emaille schildert, en dan is het allemaal aan jou. We hebben een grote keuze aan mokken en andere schalen, armbanden, borden of kleine sieraden.

De baktijd is slechts drie minuten bij een temperatuur van 800 graden Celsius, plus ongeveer zeven7 minuten voordat de geëmailleerde blank afkoelt. Wat je creëert, neem je meteen weer mee. Maar houd er rekening mee dat het creëren van een unieke technologie tijd kost - gemiddeld besteden onze emaillevrienden twee uur of meer. Als je de hele dag met email wilt spelen, geen probleem - er is geen tijdslimiet voor je bezoek.

Alleen de capaciteit van onze werkplaats is beperkt, dus het is goed om vooraf te reserveren. Om te reserveren, schrijf een e-mail of bel tijdens openingstijden. Natuurlijk wordt prioriteit gegeven aan degenen die willen creëren."

De docenten spreken naast Tsjechisch ook goed Engels. Toen ik binnenliep, hing er een ongedwongen en super relaxte sfeer. Een groep van ongeveer 25 Amerikaanse studenten was serieus bezig om hun ontwerpen vorm te geven en iedereen leek super enthousiast. Ook voor minder creatievelingen is het een leuke bezigheid.

Openingstijden Smalterie

  • maandag t/ m vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur,
  • zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur

Laatste toegang om 18.00 uur

Een deel van de werkplaats is drempelvrij, met een plek voor kinderwagens en een commode.

Prijzen van de workshop

De prijzen zijn inclusief inclusief een halffabrikaat voor emaillerengebruik van verf, schildermateriaal, bakken en inpakken.

Afhankelijk van wat je gaat beschilderen variëren de prijzen van 30 kronen tot 600 kronen.

Betaling alleen contant mogelijk.

Om te reserveren of voor meer informatie kijk je op hun website (zet je vertaling aan):

www.smalterie.cz/

Adres van de Smalterie Workshop

Karmelitská 28

Malá Strana, Praag

Adressen van de vier Smaltum winkels

Verliefd op Praag

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Omdat je liefde voor een stad wilt delen.