Kabelbaan Petřín heuvel

Midden op de Petřín heuvel ligt een schattig kabelbaantje. Stap in een van de twee groene gondels en laat je naar boven en/of beneden vervoeren. De rit over de 510 meter lange baan duurt drie minuten en het steilste stuk heeft een hellingsgraad van 29,8%.

De kabelbaan is een van de meest gebruikte attracties van Praag met jaarlijks ongeveer twee miljoen bezoekers. De meeste daarvan gebruiken de kabelbaan om de steile paden van de Petřín heuvel te vermijden, te genieten van het uitzicht op de Praagse Burcht onderweg en boven op de uitkijktoren van de Petřín heuvel.

De kabelbaan heeft drie haltes, Petřín (boven), Nebozízek (midden) en Újezd (onder). Als het heel druk is, loop dan de rij voorbij en verken de heuvel te voet. Persoonlijk vind ik dat een leukere manier om boven te komen, maar wanneer je slecht ter been bent, wacht dan op een plekje in de gondel.

  • De kabelbaan is bijna het hele jaar door in bedrijf met een interval van 10 minuten in het hoogseizoen en 15 minuten in het laagseizoen.
  • Geopend van 8.00/9.00 - 23.00/23.30 uur
  • In het voor- en najaar zijn er regelmatig onderhoudswerkzaamheden gedurende drie weken, waarin de kabelbaan gesloten is.
  • De kabelbaan is rolstoeltoegankelijk.

Kaartjes voor de kabelbaan

  • Los kaartje: CZK 60 (enkeltje), te koop bij de haltes
  • Gratis op vertoon van een 24- of 72 uurs OV kaart (wel afstempelen)

Lees meer:

Openbaar Vervoer

Powered by GetYourGuide

Bezienswaardigheden op de Petřín heuvel

Eenmaal boven gekomen kun je naar de Petřín uitkijktoren, het spiegeldoolhof, de rozentuin, de hongermuur, doorlopen naar het Strahov stadion (het grootste stadion ter wereld), het Strahov klooster of in het park blijven en genieten van de rust en het groen.

Lees meer:

Parken

Petřín uitkijktoren

Het Strahov klooster, klooster met een schitterende bibliotheek

De Petřín uitkijktoren

Bereikbaarheid

Met tramlijn 9, 12, 15, 20, 22 en 23 kom je bij de halte Újezd, onderaan de Petřín heuvel. 

Bij de andere haltes kom je alleen te voet.

Verliefd op Praag

Rating: 4.1666666666667 sterren
6 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.