• Je Stedentrip Praag begint hier
  • Verliefd op Praag neemt je mee
  • Dè blog over Praag
  • Eerlijke tips
Praag » Blog

De Praag blog

De blogs van Verliefd op Praag staan boordevol (achtergrond)informatie over  bezienswaardigheden, wandelingen en ervaringen. Alles wat raakvlakken heeft met Praag, passeert de revue. Van de Karelsbrug tot Victoria Zizkov en van Stolpersteine tot Tsjechische kronen. Lees over de legende van de Astronomische Klok en luister naar het mooiste klassieke stuk, dat ooit in Tsjechië is geschreven in de blog over Smetana. Begin je stedentrip goed voorbereid en lees enkele blogs voor vertrek.

Verborgen pareltjes van Praag

Veel reisblogs gaan over reizen naar verschillende steden en/of werelddelen. Stuk voor stuk mooie blogs met nog mooiere foto's. De blogs zijn zo divers dat Praag slechts een klein onderdeel is in het web van deze blogs. De bloggers beschrijven dan één of twee dagen Praag met de standaard bezienswaardigheden.

De foto's, waarvan minimaal eentje met trdelnik en de Lennon Wall erop, zijn vaak voorzien van een mooie instagramwaardige vrouw of man. Dat scoort nu eenmaal heel goed. Helaas is Jeroen van Verliefd op Praag zelf niet zo fotogeniek...en ontbreekt het geld voor een fotomodel.

VOP neemt je, zonder mooie mannen of vrouwen op de foto's, mee naar de verborgen pareltjes, die je wellicht zou overslaan. Lees de achtergrondverhalen, die je anders niet zou lezen of horen. 

Op de rest van deze website kun je terecht voor praktische zaken, zoals het kopen van een kaartje voor de tram of tips voor de leuke restaurantjes en cafés.

Laat gerust een reactie bij een blog achter of wanneer je een tip voor VOP hebt. Wil je een gastblog schrijven, stuur dan een bericht naar VOP.

  • Klik op de blogkaart om te zien of ik een blog geschreven heb voor een specifieke plek.
  • Je kunt ook gericht zoeken, door hier je zoekopdracht in te vullen.

Veel leesplezier!

Blogs op de kaart

Alle hartjes op de kaart zijn beschreven in een blog. Klik op een hartje om te zien welke blog erbij hoort.

De Praag blog