Wandel-tour door Praag

Onder leiding van een lokale gids wordt een wandel-tour door Praag een meeslepende reis door de tijd en cultuur. Van de historische straten van de Oude Stad tot de majestueuze Praagse Burcht, elke stap onthult verhalen en inzichten die de geschiedenis en architectuur van deze betoverende stad tot leven brengen. Met een deskundige gids aan je zijde kun je de hoogtepunten van Praag niet alleen bewonderen, maar ook een dieper begrip krijgen van haar rijke erfgoed.

Afhankelijk van je budget en je eisen, zijn er verschillende manieren om een wandel-tour te doen door Praag. Van privé-tour tot een "gratis" tour, waar je aan het einde zelf bepaalt wat je de gids geeft. Van kleine groepjes tot groepen van wel dertig personen. Verliefd op Praag zocht een en ander voor je uit.


Privé-tour door Praag met een professionele en gezellige gids

Martina, de Guide Of Prague, is een van deze professionele gidsen. Deze vrolijke, enthousiaste, wandelende encyclopedie verzorgt privé- en groepsrondleidingen op maat. Verliefd op Praag heeft het genoegen gehad om in december 2021 een rondleiding te krijgen door Vršovice, een minder bekende wijk in Praag 10. Februari 2022 stond Vyšehrad in de schijnwerpers gedurende een drie uur durende rondleiding.

Martina met uitzicht op de Praagse Burcht

Over Martina, de Guide of Prague

Ze is geboren en woonachtig te Praag, waardoor ze tot in de kleinste details kan vertellen over deze mooie stad, waar ze trots op is. Van architectuur tot geschiedenis, van kunst tot urbanisatie.

"Ik ben professionele reisgids sinds 2011. Ik heb aanvullende vergunningen voor Praag en de Joodse stad - de verplichte examens heb ik afgelegd bij de Prague City Tourism en bij het Joodse Museum van Praag. Ik ben ook een trotse lid van de Associatie der gidsen van Tsjechië (lid van World Federation of Guides Association - WFTGA). Ik heb de Tsjechische reisgids identiteitskaart van 2de graad met professionele kwalificatie."

Ze spreekt perfect Nederlands met een leuk Vlaams accent, Engels en Tsjechisch. Voorbeelden van haar rondleidingen:

  • Joodse Wijk
  • De Praagse Burcht
  • Karlin
  • Vyšehrad

Ze staat open voor wensen en zal haar rondleiding afstemmen op haar gasten.

Kijk voor meer informatie op haar website en maak een afspraak:

guide-of-prague.com/nl/


Groepstour bij Real Prague Guides

Wanneer je een tour in groepsvorm leuk vindt, boek dan een free tour bij de Real Prague Guides. Deze tours zijn in het Engels. Je kunt kiezen uit diverse tours en je bepaalt achteraf wat je voor de tour wilt uitgeven.

Voordelen:

  • betaalbaar
  • kwaliteit
  • veel aanbod

Nadeel:

  • groepen van 20-30 personen, dus geen tour op maat
  • in het Engels, dus niet voor iedereen geschikt

Ze hebben hun eigen youtube kanaal en het is dat ik geen tours meer doe in Praag, maar anders zou ik voor deze humoristische gidsen gaan.

https://www.realpragueguides.com/


Praag ontdekken met een audiogids

Ben jij meer het type dat zelf de stad wil ontdekken, dan kun je kiezen voor een audiogids. Je bepaalt zelf wanneer je begint met luisteren en je hoort de informatie wanneer je op de juiste locatie bent.

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide