Waterpret op de Moldau

De majestueuze rivier de Moldau, die door het hart van Praag stroomt, biedt talloze mogelijkheden voor waterpret. Of je nu houdt van een ontspannen boottocht, adembenemende kanotochten, avontuurlijke sup-tours of trappen op een waterfiets. De Moldau heeft voor elk wat wils. Ontdek hoe je je dag op de Moldau kunt vullen met plezier en avontuur, terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op deze historische stad.

Hoe lekker is het om bij mooi weer op het water te dobberen en te genieten van de zwanen en het verbluffende het uitzicht.  Houd er rekening mee dat je bij slecht weer of hoog water geen gebruik kunt maken van de diensten.

Waterfietsen en roeibootjes

Tussen de Karelsbrug en de Legioenbrug, op Slovansky ostrov, liggen twee verhuurbedrijven. In de zomerperiode kun je daar terecht voor het huren van waterfietsen en roeibootjes.

Super gezellig en je ziet de stad op een andere manier. Je kunt ter plekke een waterfiets of bootje huren. Reserveren is niet nodig.

Prijzen variëren van €13,- tot €17,- per uur.

  • Půjčovna lodiček a šlapadel U kotvy (contant betalen)
  • Půjčovna lodiček a šlapadel Slovanka (www.slovanka.net)

Suppen bij SUP Prague

Stand Up Paddle, afgekort SUP, is een leuke activiteit op het water. Je staat op een soort surfplank en met behulp van een peddel beweeg je je voort op het water.

Vlakbij Vysehrad, de Hoge Burcht, ligt SUP Prague.

Je kunt een tour boeken, waarbij je uitleg krijgt over het Suppen.

 

Kano-tour op de Moldau

Wil jij een andere ervaring dan de gemiddelde toerist, boek dan een tour op een kano over de Moldau. Je krijgt naast je materiaal ook uitleg van een professionele instructeur. Er gaat een gids met je mee om je te voorzien van de leukste informatie over de stad en de beste eettentjes.

Je peddelt langs Vysehrad richting het centrum en ziet de stad vanaf het water. Schitterende panorama's wisselen af en je vaart onder de mooiste bruggen van Praag door.

Kijk voor meer informatie op:

www.supprague.com/

Rondvaarten

Tussen de Mánes brug en de Štefánik brug liggen meerdere aanbieders van rondvaarten. Dit zijn relatief grote boten, die je over de Moldau langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt.

Kijk op hun website of er iets leuks voor je tussen zit. Verliefd op Praag heeft er nog geen geen ervaring mee.

 

Er is ook een kleinschalige Rondvaart Praag Venetië Tour, die door het Duivelskanaal (Certovka) vaart. De grotere boten kunnen hier niet doorheen. Je krijgt met het ticket voor de rondvaart tevens toegang tot de Karelsbrug museum. Tijdens de rondvaart krijg je een drankje, een snack en (minimale) uitleg over de belangrijkste bezienswaardigheden.

Powered by GetYourGuide

Verliefd op Praag

Rating: 0 sterren
0 stemmen