• Je Stedentrip Praag begint hier
  • Verliefd op Praag neemt je mee
  • Dè blog over Praag
  • Eerlijke tips
Praag » Tips » Hotels & appartementen

Hotels, appartementen en vakantiehuisjes

Zoek jij een plek om in Praag te overnachten? Dan heb je verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt naar een van de de campings net buiten de stad. Je kunt ervoor kiezen om een pakketreis te nemen via een reisbureau of reisorganisatie. 

Wat tegenwoordig heel gemakkelijk gaat, is zelf je overnachtingen regelen. Dan heb je veel meer keuze dan via een organisatie en je kunt heel gemakkelijk op je wensen filteren. Het is nog leuk ook.

AirBnB in Praag

Mijn favoriet is een appartement boeken via AirBnB: iedere keer heb ik daar goede ervaringen mee in Praag. Nog nooit anders gedaan de afgelopen 10 jaar. Je zoekt in het centrum of net daarbuiten naar een geschikte ruimte en je ziet op de kaart waar je ongeveer zit en wat het kost. Je filtert op wat je het belangrijkste vindt, zoals Wifi, een keuken, het aantal slaapkamers, badkamers, etc.

De prijzen liggen veel lager ten opzichte van een hotel. 

De voorzieningen van de appartementen zijn tegenwoordig in de meeste gevallen prima, zoals de bedden, de keuken met koelkast, de wasmachine en de badkamer. Voor 20-50 euro per persoon per nacht boek je in Praag al een appartement. Het voordeel van een appartement is dat je meestal meer oppervlak tot je beschikking hebt.

Voor 50-150 euro per persoon per nacht lig je op eenzelfde bed in een hotel. Daar heb je geen keuken, koelkast, loungebank en kom je alleen om te slapen. Echt chillen in een hotelkamer is er niet bij.

Voor dat gemiddelde prijsverschil eet je in Praag 3 keer per dag in een goed restaurant!

Check in deze tijd van Covid-19 of je kosteloos kunt annuleren. 

Hotels

Voor hotelliefhebbers is er keuze genoeg. Zelf heb ik geen ervaring met de hotels in Praag. Houd er rekening mee dat je in veel hotels geen koelkast, loungebank en keuken tot je beschikking hebt. Het is dan in mijn ogen alleen een plek om te slapen. In een appartement kun je lekker chillen aan de eetkamertafel en loungen op de bank. Om daarna de stad weer verder te verkennen.

Ontbijten

Ontbijten in een hotel is echt super lekker, maar dan mis je wel het gevoel van het plaatselijke bakkertje op de hoek of de plaatselijke supermarkt. En daar is het assortiment aan broodjes zo uitgebreid, dat je geen dag hetzelfde hoeft te eten.

Bovendien voel je je dan verplicht om in het hotel te ontbijten (als het inclusief ontbijt is). Er zijn zoveel leuke tentjes waar je voor minder kronen een soortgelijk ontbijt kunt bestellen. 

Het Grand Hotel Europa

Midden in het centrum, op het Wenceslas Plein, ligt het Grand Hotel Europa, een van de mooiere hotels in een Jugendstil jasje. Het hotel heeft ruime kamers in verschillende "thema's". Kamerprijs vanaf 75 euro.

In de huidige Covid-19 periode zullen de prijzen aanzienlijk lager liggen dan normaal.

B&B Hotel

In de gezellig wijk Karlin, net even buiten het centrum, ligt het B&B hotel. Dit 3-sterren hotel beschikt over eenvoudige  kamers, een goede service en een prima ontbijt.

Wanneer je een slaapplek nodig hebt en verder niet veel luxe wilt, is dit een hotel waar je geen spijt van krijgt.

Afstand tot:

  • Oude Stadsplein: 1,8 km
  • Praagse Burcht: 3,4 km
  • Wenceslasplein: 1,9 km

Prijzen variëren van 25-50 euro per kamer.

hotel-bb.com/en/hotel/prague-city

Ontbijt in het B&B Hotel

Vakantiehuisje buiten Praag

Wanneer Praag niet de enige bestemming van je trip is en je wilt meer van Tsjechië zien, dan is een vakantiehuisje buiten Praag de uitkomst. Dan kun je vanuit daar met je eigen auto alle kanten op.

Een van die leuke huisjes staat op 45 minuten rijden van Praag, in Levousy (800 km vanaf Utrecht). Hinke en Ray verhuren hun huis sinds 2016 en je bent van harte welkom in de rust van Noord West Bohemen.

Klik hier voor hun website.