• Je Stedentrip Praag begint hier
  • Verliefd op Praag neemt je mee
  • Dè blog over Praag
  • Eerlijke tips
  • De liefde spat er vanaf
Home » Tips » Hotels & appartementen

Hotels, appartementen en vakantiehuisjes

Zoek jij een plek om in Praag te overnachten? Dan heb je verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt naar een van de de campings net buiten de stad. Je kunt ervoor kiezen om een pakketreis te nemen via een reisbureau of reisorganisatie. 

Maar wat tegenwoordig heel gemakkelijk gaat, is zelf je overnachtingen regelen. Dan heb je veel meer keuze dan via een organisatie en je kunt heel gemakkelijk op je wensen filteren. En het is nog leuk ook.

AirBnB in Praag

Mijn favoriet is AirBnB: altijd goede ervaringen gehad in Praag. Nog nooit anders gedaan de afgelopen 10 jaar. Je zoekt in het centrum of net daarbuiten naar een geschikte ruimte en je ziet op de kaart waar je ongeveer zit en wat het kost. Je filtert nog even op wat je het belangrijkste vindt, zoals Wifi, een keuken, het aantal slaapkamers, badkamers, etc.

De prijzen liggen veel lager ten opzichte van een hotel. 

De voorzieningen zijn vaak beter. Bedden zijn echt bizar goed. De laatste keer had ik een super lekker King Size Boxpring (Hotelkwaliteit). Betaalde ik 30 euro per nacht voor. Je kunt ook voor 75-150 euro per nacht op eenzelfde bed liggen in een hotel. Voor dat gemiddelde prijsverschil eet je in Praag 3 keer per dag in een goed restaurant!

Check in deze tijd van Covid-19 of je kosteloos kunt annuleren. 

Hotels

Voor hotelliefhebbers is er keuze genoeg. Zelf heb ik geen ervaring met de hotels in Praag. Houd er rekening mee dat je in veel hotels geen koelkast, loungebank en keuken tot je beschikking hebt. Het is dan in mijn ogen alleen een plek om te slapen. In een appartement kun je lekker chillen aan de eetkamertafel en loungen op de bank. Om daarna de stad weer verder te verkennen.

Ontbijten

Ontbijten in een hotel is echt super lekker, maar dan mis je wel het gevoel van het plaatselijke bakkertje of de plaatselijke supermarkt. 

Bovendien voel je je dan verplicht om in het hotel te blijven (als het inclusief ontbijt is). En er zijn zoveel leuke tentjes waar je voor minder kronen een soortgelijk ontbijt kunt bestellen. 

Het Grand Hotel Europa

Midden in het centrum, op het Wenceslas Plein, ligt het Grand Hotel Europa, een van de mooiere hotels in een Jugendstil jasje. Het hotel heeft ruime kamers in verschillende "thema's". Kamerprijs vanaf 75 euro.

In de huidige Covid-19 periode zullen de prijzen aanzienlijk lager liggen dan normaal.

Vakantiehuisje buiten Praag

Wanneer Praag niet de enige bestemming van je trip is en je wilt meer van Tsjechië zien, dan is een vakantiehuisje buiten Praag de uitkomst. Dan kun je vanuit daar met je eigen auto alle kanten op.

Een van die leuke huisjes staat op 45 minuten rijden van Praag, in Levousy (800 km vanaf Utrecht). Hinke en Ray verhuren hun huis sinds 2016 en je bent van harte welkom in de rust van Noord West Bohemen.

Klik hier voor hun website.