• Je Stedentrip Praag begint hier
  • Verliefd op Praag neemt je mee
  • Dè blog over Praag
  • Eerlijke tips
Praag » Activiteiten » Rondvaart Praag Venetië Tour

Rondvaart Praag Venetië Tour

De Praag Venetië Tour is een kleinschalige, gezellige en goed georganiseerde rondvaart op een van de kleine bootjes. De start en finish van de rondvaart is naast het Karelsbrug Museum. Met het kaartje voor de boot, krijg je gratis toegang tot het Karelsburg Museum.

Onder de Karelsbrug ligt een kleine kade waar de bootjes aangemeerd liggen. Door zeer behulpzame, vriendelijke matrozen word je opgewacht. Tijdens de tocht wordt je voorzien van een kleine snack, een drankje en oortjes om in het Nederlands te luisteren naar de informatie tijdens de rondvaart. 

Matrozen bieden je kaartjes aan voor de Praag Venetië Tour

De Praagse Burcht vanuit de boot

Je vaart een aantal rondjes op de Moldau en krijgt korte uitleg over de Karelsbrug, de Praagse Burcht, de bebaarde man en meer wetenswaardigheden. 

Klein Venetië in Praag: Čertovka

Wanneer de sluis naar Čertovka open is (bij hoog water is deze gesloten), vaar je door een romantische setting met Venetiaans aandoende taferelen.

De Praagse Čertovka (Duivel) is een kanaal dat Kampa scheidt van andere delen van de Mala Strana. Het is een kunstmatig aangelegde waterweg, die in de 12e eeuw werd gebouwd door de Orde van de Ridders van Malta om te dienen als watervoorziening voor de oorspronkelijke negen molens van Malá Strana, die zich uitstrekten rond het eiland Kampa. Daar zijn er nu nog drie van over.

Certovka

Certovka

Prijs:

  • 14 euro voor volwassen
  • 7 euro voor kinderen (6-15 jaar)
  • kinderen tot 6 jaar gratis

Tijdsduur: ongeveer 45 minuten

Locatie: Křižovnické náměstí 3 (pleintje voor Karelsbrug)