Honest Guide Prague

Honest Guide Prague, dat zijn Janek en Honza. Dankzij de Honest Guide, twee Tsjechische vloggers, die Praag vanuit verschillende invalshoeken belichten, ben ik sinds 2020 zoveel meer te weten gekomen:

Janek en Honza, mijn Praagse helden

  • Waar de verborgen pareltjes zich bevinden! Die ga ik opzoeken.
  • Waar je wel kunt pinnen en waar beter niet! En dat je bijna overal contactloos kunt betalen. Meer over Betalen in Praag
  • Waar je biertje €5,00 kost en waar slechts €1,50? Hetzelfde biertje voor €1,50 smaakt mij altijd beter.
  • Waarom je niet per se Trdelnik hoeft te eten! (Ik heb het wel gedaan en dat viel erg tegen...)
  • Dat je omhoog moet kijken als je in Praag bent! En soms omlaag.....

Ze laten de schoonheid van de stad zien en belichten soms de minder mooie kant van Praag, zoals scammers, malafide wisselkantoren en taxichauffeurs. Oplichters worden in het zonnetje gezet, zodat sommigen uiteindelijk de stad verlaten of hun kantoor moeten sluiten.

Gelukkig is Praag een veilige stad en wanneer je een beetje nadenkt, zal jij geen oplichter tegenkomen.

Lees ook: Tien toeristenvallen in Praag, tussen kunst en kitsch

Videokanaal op YouTube

De video's van de Honest Guide zijn niet alleen handig om voor een bezoek aan Praag te kijken, ze zijn meestal ook erg humoristisch. Het Engels van Janek is perfect en het camerawerk van Honza idem.

Je kunt je abonneren op hun kanaal, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. De twee vrienden nemen je in iedere video op een eerlijke manier mee naar het dagelijkse leven in Praag. Mooie plekjes, verborgen pareltjes, maar ook oplichterij en het voorkomen daarvan komen aan bod. Hier een kleine greep uit hun verzameling:

In de Corona-periode, streamden ze af en toe een uur live en namen ze je mee door de lege straten van Praag. Dan ging mijn hart sneller kloppen en hoefde ik Praag iets minder te missen.

Boek van de Honest Guide

Naast de fantastische video's, hebben ze ook een boek geschreven. In dit boek krijg je 50 tips voor Praag, variërend van restaurants, mooie plekjes tot het lekkerste ijs en de lekkerste biertentjes.

Koop deze wanneer je in Praag zelf bent, want de kosten voor verzenden zijn te hoog, heeft hij me persoonlijk uitgelegd. En wie weet kom jij ze in Praag tegen en kan je een babbeltje met ze maken. Bij toeval is dat mij overkomen in juni 2020, zo leuk.

Ik heb hem thuis liggen als leuke herinnering aan juni 2020.

Honest Guide meets Verliefd op Praag

Alle plaatsen die de Honest Guide heeft bezocht in hun video's

Er zijn mensen op de wereld, die het nog gekker doen. Die zetten alle locaties van de Honest Guide op de kaart. Super handig.

Wisselkantoren in Praag

En als je nog tips wilt voor Wisselkantoren, dan is hier de kaart van de Honest Guide met alle bonafide wisselkantoren.

Kijk voor meer informatie op Betalen in Praag.

Verliefd op Praag

Rating: 5 sterren
1 stem