• Je Stedentrip Praag begint hier
  • Verliefd op Praag neemt je mee
  • Dè blog over Praag
  • Eerlijke tips
  • De liefde spat er vanaf
Home » Tips

De beste tips voor een onvergetelijke Citytrip Praag

Praag is een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven. Het is een mooie, schone, veilige en overzichtelijke stad. Wanneer je geen domme dingen doet, kan je niks gebeuren. Stap je in een taxi of wissel je geld op straat? Wees dan gewaarschuwd. Je behoort dan tot de doelgroep van de oplichters van Praag.

Verliefd op Praag heeft nog nooit iets vervelends meegemaakt, mede dankzij onderstaande tips.

Veel plezier in Praag!

Praag Taal

Groet een Tsjech in zijn of haar taal. De kans is dan wat groter dat je als toerist een warme blik krijgt.

 

Goedendag  = Dobry Den

Dankjewel = Děkuju

Alsjeblieft = Prosim

Bier = Pivo

 

Praag OV

Praag is een wandelstad, maar soms is het lekker om lange stukken over te slaan. Dan is de tram of de metro een uitkomst.

Kaartjes zijn relatief goedkoop:

90 minuten:   32 Kč

Dagkaart:     110 Kč

Drie dagen:  310 Kč

Een attractie op zich.

Lees meer>>

Praag Taxi

De meeste taxichauffeurs zijn oplichters, zelfs al ben je er op bedacht.

Praag is goed te bewandelen en heeft een goede infrastructuur voor het OV. 

Praag Trdelnik

Deze lekkernij kom je overal tegen in Praag, maar is geen Tsjechische uitvinding. Puur gericht op verkoop aan toeristen. Mijn ervaring: de geur is beter dan de smaak. Bovendien veel te duur.

Laat je er minimaal één keer door verleiden!!! 

Praag

Zoals in veel grote steden zijn er Praag waanzinnig mooie gebouwen. Op ooghoogte zie je soms een winkel, maar als je dan even omhoog kijkt..........

Praag Goulash

Verwacht geen groenten bij een gerecht in een typisch Tsjechisch restaurant. Geen idee waarom, maar daar doen ze niet aan. Los bij bestellen kan wel. 

Lees meer>

Praag karelsbrug

Als je de massa volgt in Praag, krijg je mooie dingen te zien, maar het is dan wel heel druk. Vaak hoef je maar een straatje in te gaan en het is er rustig.

Meestal zie je dan een verborgen parel.....

Praag Bier

Bier komt in halve liters en heeft meer schuim dan in Nederland waar twee vingers dik de standaard is. Verder kennen ze variaties, die ik nog niet heb geprobeerd. Twee vingers bier en de rest schuim.  

Lees meer >

Praag Milada

Tsjechië is 40 jaar lang onderdrukt geweest door het communisme van Rusland. In die tijd mocht er niet veel. Een eigen mening was gevaarlijk. Op Netflix staat een film, Milada. Als je een beeld wilt krijgen van de beginperiode van het communisme in Tsjechië, dan is dit een aanrader.

Praag gast

Omdat Praag een goedkope bestemming is, denken sommige toeristen dat je alles kunt maken. Je bent een gast van de stad. Gedraag je alsof je thuis bent, dus beperk het lawaai, (drank)overlast en ander non-sociaal gedrag.

Praag Geld en Valuta

Niet alle pinautomaten (zoals Euronet) of wisselkantoren zijn even betrouwbaar. Ze berekenen een hoge commissie of je drukt op de verkeerde knop bij de pinautomaat (check even hoeveel je pint en kies altijd voor conversie van je eigen bank).

Maar ook Praag is zo modern dat je vrijwel overal kunt pinnen of contactloos kunt betalen.

Dan heb je een prima conversie van je eigen bank.


Weer in Praag

Valuta omrekenen

Tip voor een reisgids