• Je Stedentrip Praag begint hier
  • Jaarlijks meer dan 25.000 website bezoekers
  • Dè blog over Praag
  • Eerlijke tips

Boeken over Praag

Boeken over Praag beperken zich niet tot de reisgids. In dat genre is voldoende keuze en je kunt ze gemakkelijk vinden. Wanneer je echter op zoek gaat naar romans met Praag in een hoofd- of bijrol, dan blijkt dat een iets lastigere opgave. Niet iedere titel draagt de naam van de stad. Of je komt terecht bij schrijvers met Praag in hun naam, die er vervolgens niet over hebben geschreven.

Speciaal voor die reiziger, die meer wil dan alleen een reisgids over Praag, heeft VOP voorwerk gedaan en een selectie gemaakt van romans over of zich afspelend in Praag. Het mystieke decor van straatjes en steegjes van de stad geeft je als lezer de gelegenheid om je fantasie de vrije loop te laten. Zelfs als je op het moment van lezen niet in Praag bent, dan voel je de sfeer in de woorden en omschrijvingen terugkomen.

Veel leesplezier - Verliefd op Praag

 

HhhH - Laurent Binet

Het waargebeurde verhaal, zoals beschreven staat in het boek HhhH van Laurent Binet, grijpt je bij de keel en neemt je mee naar Praag tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. 

Nazikopstuk Reinhard Heydrich, alias ‘de beul van Praag’ en ‘het blonde beest’, is uitvinder en uitvoerder van de Holocaust, en een van de wreedste nazi’s die het Derde Rijk kende. Hij was de chef van Eichmann en de rechterhand van Himmler. Bij de SS noemden ze hem ‘HhhH’: Himmlers hersens heten Heydrich. In mei 1942 wordt hij in Praag in zijn open Mercedes getroffen door een granaat.

Laurent Binets reconstructie van de aanslag op Heydrich is een sublieme combinatie van feit en fictie. Met HhhH schreef hij een indrukwekkende debuutroman die door de internationale pers alom geprezen werd.

 

Lees hier de blogs naar aanleiding van de moord op Heydrich:

De moord op Heydrich, de slager van Praag

Helden in Praag, de moord op Heydrich

De crypte in de kerk, de moord op Heydrich, deel 3

Herinneringen aan de toekomst - Verhalen uit Praag - Ivar Scheers

Herinneringen aan de Toekomst is een reis door het verleden en heden van Praag, aan de hand van de geschiedenis van en talrijke legendes over de Moldaustad en de herinneringen van de auteur Ivar Scheers aan de jaren die hij in de Tsjechische hoofdstad woonde.

De lotgevallen van de brave soldaat Švejk - Jaroslav Hašek

De brave soldaat Švejk behoort tot de wereldliteratuur. Zijn lotgevallen, die in deze komische, blijvend moderne, satirische roman zijn vastgelegd, verschenen in vele talen en werden meerdere malen verfilmd. Met name vanuit de Oost-Europese landen gaan toeristen speciaal op Švejk-tour in Praag aan de hand van dit boek, dat in 1923 is uitgegeven. Je komt dan ook veel Švejk restaurants in Praag tegen.

Švejk is de schijnbaar argeloze, altijd vriendelijke soldaat, die, door elk bevel letterlijk te nemen en tot in het absurde uit te voeren, het autoritaire gezag en militaristisch gedrag op universele wijze te kijk zet.

In Praag kom je regelmatig een Svejk restaurant tegen

Meer romans

Voor meer informatie over de overige boeken, klik hieronder op het boek naar keuze. Dan wordt je doorgelinkt naar bol.com. Bij iedere aankoop steun je deze website een heel klein beetje.

Alvast bedankt.

Verliefd op Praag

Verliefd op Praag

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.