Activiteiten in Praag

Praag staat bekend om zijn smalle straatjes, steegjes en heuvelige landschap. Het is daarmee net een openluchtmuseum. Een van de leukste activiteiten is om een wandeling maken door deze sprookjesachtige omgeving. Je kunt de bezienswaardigheden van de Gouden Stad op verschillende manieren verkennen en er valt in de stad, op de Moldau en in de omgeving genoeg te doen. Verliefd op Praag zet een aantal van die activiteiten voor je op een rijtje.

Wandeltours door Praag

Je kunt Praag zelf verkennen, maar als je op verborgen plekken wilt komen en van de mooiste uitzichten wilt genieten, dan is een wandeltour met een ervaren gids een waanzinnig leuke en leerzame activiteit.

Lees hier over de verschillende wandel-tours.

Fietstour met Nederlandstalige gids

Als Nederlander zijn we gewend om te fietsen. In Praag kun je onder bezielende leiding van een Nederlands- of Engelstalige gids een tour doen langs de mooiste bezienswaardigheden en uitzichten over de stad. Je komt op plekjes waar je anders niet zou komen.

  • De fietsen zijn veilig, goed onderhouden en voor vrijwel iedereen geschikt.
  • De tours staan goed aangeschreven en je ziet veel in weinig tijd.

Voor meer informatie:

Fietstour door Praag


Rondvaart Praag Venetië Tour

Wanneer je Praag letterlijk vanuit een andere hoek wilt bekijken, boek dan een tour op een van de bootjes van de Prague Venice Boat Tour. Deze goed verzorgde boottocht neemt je mee op de Moldau en vaart langs enkele belangrijke bezienswaardigheden.

Onderweg krijg je uitleg in je eigen taal en je wordt voorzien van een hapje en een drankje. 

Het Karelsbrug Museum is met hetzelfde kaartje gratis te bezoeken.

Lees meer>>

Uitzicht vanaf de rondvaartboot


Escape Tour Praag

Met de Escape Tour Praag gaan jullie terug in de tijd en treden jullie in de voetsporen van Bisschop Johannes van Nepomuk.

In 1387 kreeg hij een opdracht van  koning Wenceslas IV die hij dapper weigerde, dit besluit was echter niet zonder gevolgen… De koning startte een klopjacht waardoor Johannes op de vlucht sloeg.

Johannes kreeg weet van de geheime uitgang van Praag, al snel bleek dat dit zijn enige veilige uitweg was. Dwalend door de stad kwam hij steeds meer te weten over dit goed bewaarde geheim. Alleen begon de tijd wel te dringen, hij had nog maar 2 uur de tijd! Met de Escape Tour Praag treden jullie in de voetsporen van Johannes, vinden jullie binnen 2 uur de geheime uitgang?

Johannes van Nepomuk

De Kruittoren, start van het spel

  • Spelen in groepjes van 2-4 personen (meer kan ook)
  • Na reservering ontvang je een mail met uitleg
  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Start: bij de Kruittoren
  • Je speelt aan de hand van opdrachten op je telefoon

Lees ook mijn ervaring in mijn blog: Escape Tour in Praag


Concerten in de O2-arena

De O2-arena is een multifunctioneel stadion en biedt plaats aan 18.000 toeschouwers tijdens muziekconcerten. 

Van A-ha tot Justin Bieber, van Alicia Keys tot KISS, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben hier opgetreden.

Houd de event-kalender in de gaten en combineer een stedentrip Praag met een concert van jouw favoriete artiest of band.

 

o2arena.cz/en/events/

IJshockey in de O2-arena

IJshockey is sport nummer één in Tsjechië. Het nationale team is in 2005 en 2010 wereldkampioen geworden en behoort steevast tot de wereldtop. Op het WK van 2022 werden ze derde door van de USA te winnen.

De Tsjechische competitie is een van de sterkste en een avondje naar de O2-arena is dan ook een super ervaring.

HC Sparta Praag speelt hier zijn thuiswedstrijden en het biedt plaats aan maximaal 15.000 uitzinnige fans. Koop een kaartje en geniet van de fantastische sfeer.

o2arena.cz/en/events/

IJshockey in de O2-Arena is een happening


Kabelbaan Petřín Heuvel

De Kabelbaan bij de Petřín Heuvel is 510 meter lang en heeft drie haltes. Eentje onderaan, Újezd, eentje in het midden, halte Nebozizek, en eentje bovenaan, halte Petřín. Je kunt het ritje met de kabelbaan in twee richtingen doen. Onderweg geniet je van een schitterend uitzicht.

Lees meer:

Kabelbaan Petřín heuvel

Het kabelbaantje

Petřín uitkijktoren

De Petřín uitkijktoren staat bovenop de Petřín heuvel en is het kleinere zusje van de Eifeltoren in Parijs. Wanneer je een uniek uitzicht wilt hebben over de stad, koop een kaartje en beklim de 299 treden van de toren.

 

Lees meer:

Petřín uitkijktoren

De Petrin uitkijktoren

Spiegeldoolhof op de Petřín heuvel

Voor kinderen en stiekem ook voor volwassenen ligt er vlakbij de Petřín uitkijktoren een spiegeldoolhof. Van buiten lijkt het op een miniatuurkasteel, maar van binnen is het eindeloos. Dit is een typisch voorbeeld van Petřín-magie, die hier aan het einde van de 19e eeuw werd geëxploiteerd door de Tsjechische toeristenclub. Het is een imitatie van de verdwenen gotische poort bij Vyšehrad (Špička). 

De spiegels die met een ingenieus systeem zijn verbonden, creëren eindeloze tunnels en je kunt er je hoofd behoorlijk bij verliezen. 

Het spiegeldoolhof


Smalterie Workshop

In een creatieve omgeving je eigen originele Praag souvenir maken? Dat is super leuk om te doen met een groep vrienden, je familie of met kids. Of alleen, of met je partner of...geschikt voor iedereen die een kwast in zijn handen kan houden.

Lees meer >>>

Heerlijke bezigheid en nog gezellig ook

Wat je maakt mag je houden


Voetbalwedstrijd bezoeken

Praag is met drie clubs hofleverancier in de hoogste Tsjechische divisie, de Fortuna divisie (Sparta Praag, Slavia Praag en FC Bohemians 1905). Een divisie lager zit Dukla Praag en nog een divisie lager werkt FK Viktoria Žižkov zijn wedstrijden af.

Koop een kaartje en pak een wedstrijdje mee. Via onderstaande website kun je kaartjes kopen voor voetbalwedstrijden, maar ook voor concerten en andere voorstellingen:

https://www.ticketportal.cz/

Laten vertalen door google, account aanmaken, bestellen en je krijgt je tickets via de mail. 

Slavia Praag - Pardubice 7-0 (augustus 2022)


Zizkov televisietoren

Vanuit deze lelijke toren (vraag maar aan gids Martina) heb je een 360 graden uitzicht over de stad. Koop een kaartje onderin de toren of ga naar het restaurant. Of ga er alleen heen om de baby's van David Cerny te bewonderen. Je kunt ze zien op onderstaande foto. 

Lees voor een eerlijk verslag hiervan mijn blog.

Zizkov televisietoren in Praag

De Zizkov TV toren

Verliefd op Praag

Rating: 5 sterren
8 stemmen