Malvazinky Begraafplaats

De Malvazinky begraafplaats in Praag is een intrigerende plek die rijk is aan geschiedenis en cultureel erfgoed. Deze begraafplaats, gelegen in de wijk Smíchov, heeft een rustige en sfeervolle omgeving die bezoekers uitnodigt om te reflecteren en de geschiedenis van Praag te verkennen.

De Malvazinky begraafplaats werd in 1885 geopend en is de laatste rustplaats van veel prominente Tsjechische persoonlijkheden, waaronder schrijvers, kunstenaars, politici en wetenschappers. De graven zijn versierd met prachtige grafstenen en monumenten, die een fascinerend inzicht bieden in de architectuur en kunst van die tijd.

De mooie grafstenen vormen tezamen de buitenmuur van de Malvazinky begraafplaats

Met een oppervlakte van 7,58 ha en het aantal begraven mensen (54.468) is het een van de grootste begraafplaatsen in Praag. 

Het dominante kenmerk van de begraafplaats is de neoromaanse Sint Philippus en Jacobuskerk , gebouwd tussen 1894 en 1896. De bouwmaterialen (steen, bakstenen) en vijf van de meest waardevolle monumenten (drie beelden en twee klokken) werden uit de voormalige en reeds gesloopte Sint Philippus en Jacobuskerk gebruikt.

Het gebied van de begraafplaats met de kerk is sinds 1958 beschermd als cultuurmonument. Enkele tientallen belangrijke Tsjechoslowaakse en Tsjechische persoonlijkheden liggen begraven op de begraafplaats, waaronder Karel Gott.

Het graf van Karel Gott

Karel Gott was een iconische Tsjechische schlagerzanger die geboren werd op 14 juli 1939 en overleed op 1 oktober 2019. Hij genoot wereldwijde bekendheid en werd liefkozend de "Gouden stem uit Praag" en de "Sinatra van het Oosten" genoemd vanwege zijn charismatische stem en veelzijdige repertoire.

Gedurende zijn meer dan vijf decennia durende carrière verkocht hij meer dan 30 miljoen platen en bracht Gott talloze hits uit, waaronder "Lady Carneval" en "Biene Maja," (het intro van tekenfilm Maja de Bij) en won hij talloze muziekprijzen.

Hij was niet alleen geliefd in zijn thuisland, Tsjechië, maar ook in Duitsland en andere delen van Europa. Karel Gott wordt herinnerd als een muzikaal icoon dat grenzen overstijgt en zijn erfenis leeft voort in zijn tijdloze muziek.

Zijn graf is te bezichtigen en wordt nog steeds door vele fans bezocht.

Het graf van Karel Gott

Foto verwerkt in de grafsteen van de charismatische Karel Gott

Verliefd op Praag

Rating: 0 sterren
0 stemmen