Dagtrip Praag in de zomervakantie, 2018

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 om 14:15

Voor de vaste lezers - leuk dat je er weer bent  - is het inmiddels bekend dat mijn liefde voor Praag ver gaat. Gaat er niemand met me mee, dan ga ik gewoon alleen.

Heerlijk genieten en alles zelf bepalen. Maar het is ook leuk om je vrouw en kinderen om je heen te hebben, dus dan stuur ik het erop aan, dat we in de buurt van Praag op zomervakantie gaan. Dat was het geval in 2018. Na lang gezocht te hebben, kwam ik terecht in Jevany. Geen idee waar dat lag, maar dankzij Bohemia Travel, kon ik thuis laten zien, dat dit echt leuk zou worden. Een zwemmeer op loopafstand, een groene omgeving en een waanzinnig mooi, groot huis (meer dan 100 m²) van alle gemakken voorzien. Wifi, het belangrijkste gemak voor de jongens, was volop aanwezig.

Frankrijk ging het niet worden, alleen al vanwege de tolwegen en de files

Kijk en dan wordt het nog leuker. Het is veel goedkoper dan een stacaravan in Frankrijk. In de zomer is dat al snel €2500,- tot €3500,- voor twee weken. Dan heb je 32 m² tot je beschikking en kan je je kont niet keren. Je slaapt in bedden waar je voeten altijd aan de achterkant uit het bed vallen. Bij iedere draai in je bed maak je de camping wakker of maakt de camping jou wakker, omdat er altijd wel een baby in de buurt is, die om 5 of 6 uur zin staat ingesteld op een huilbui.

Frankrijk ligt ver achter ons, dat hebben we jaren gedaan, maar we wilden wat anders. Geen zin in tol, files, campings en te hogere temperaturen.

"Tsjechië is ook heel mooi" zei ik dan. En aangezien ik de vakanties bij ons thuis altijd regel, kan ik het de kant opsturen die ik wil. Manipuleren zeg maar. 2017 aan het Lipnomeer gestaan, dit jaar weer een ander gebied.

Lekker dichtbij Praag

Jevany werd het dus, lekker dichtbij Praag. En dan heb je opeens een megahuis, groter dan ons eigen huis voor veel minder dan een minihutje in Frankrijk. Van dat feit alleen al kan ik zo genieten.

Waarom duur als het beter en goedkoper kan?

Strandje bij het meer van Jevany

Heerlijk meer in Jevany

Uitstapje naar Kutna Hora

Het huis, 4 slaapkamers en 2 badkamers en een megatuin

Jevany ligt ongeveer op 45 tot 60 minuten rijden ten zuidoosten van Praag. Vanuit hier kun je de hoofdstad bezoeken of naar Kutna Hora, ook een monumentale stad met een aantal UNESCO Werelderfgoed parels. Als je van een rustige vakantie houdt met uitstapjes naar leuke stadjes, dan zit je hier goed. 

Kutna Hora

St. Barbarakerk in Kutna Hora

De kortste Citytrip Praag ooit

Uiteraard moest en zou ik naar Praag met z'n vieren, want onze oudste was er nog niet geweest. Trots wilde ik 'mijn' stad laten zien. De stad waarvan ik toen nog niet wist dat ik er echt de liefde aan zou verklaren.

Mijn oudste houdt meer van natuur dan van een stad, dus of hij Praag leuk zou vinden, was een grote verrassing. 

Die verrassing en de Citytrip heeft welgeteld 1,5 uur geduurd. Uitgestapt bij het centraal station in een zo recht mogelijke lijn naar de Karelsbrug. En toen weer net zo snel terug. De Praagse Burcht hebben we niet gehaald, net zo min als het Oude Stadsplein.

Hij voelde zich zo unheimisch, kreeg buikpijn en had er geen zin meer in, dat we besloten om Praag weer net zo snel te verlaten als dat we erheen gingen. Was dat balen? Ja, want je hoopt natuurlijk dat je de liefde voor een stad kunt doorgeven aan je kinderen. Dat ging hem dus niet worden.

Bij het huis aangekomen, was de buikpijn over en wilde hij meteen voetballen en tafeltennissen, dus een psychosomatische aandoening en een afkeer voor Praag leek ons meer voor de hand liggen.

Maar hij heeft het gezien en dat stemt me al blij. 

Gelukkig beviel Tsjechië als vakantieland wel en hebben we ook in 2019 twee huizen geboekt bij Bohemia Travel. Maar daarover in een andere blog.

Dus mensen, als je een groene vakantie wil met een heerlijk huis......ik heb nog wel tips. Heb je zelf tips voor een vakantie in Tsjechië, laat ze dan hier achter. Beetje reclame maken, mag, maar niet teveel.

Praag 2018

Verliefd op Praag en family

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.