Mijn nichtje en Winnie the Pooh

Gepubliceerd op 12 september 2020 om 10:19

Ik schrok me de tandjes

Vorige week woensdag kreeg ik de schrik van mijn leven. Achter mijn laptop lekker bezig met de website, krijg ik een pop-up van Easyjet.

UW VLUCHT IS GEANNULEERD.

The disruption to your flight is beyond our control and is considered an extraordinary circumstance.

Zo doe je dat.......je legt alle verantwoordelijkheid buiten jezelf. Misschien is er echt iets ergs gebeurd en mag ik er niet over oordelen. Ik had liever gehad, dat ze zeiden dat er slechts drie mensen op die vlucht zaten en dat het daarom zonde is voor het milieu om die kant op te gaan. Kijk: dan ben je als vliegtuigmaatschappij eerlijk, duurzaam en groen bezig.

Oké, kalm blijven. Niet denken dat de week Praag in oktober geen doorgang kan hebben. Dat alle plannen die je hebt gemaakt niet doorgaan. Nee, eerst de rest van de mail lezen.

"U kunt kosteloos naar een andere dag."

YES.

Dat gaan we doen. Wel even kortsluiten met mijn zus, want zij gaat op de heenweg mee. Zondag rond de lunch vertrekken? Ja, dat was prima.

Next…….kijken of AirBnB akkoord gaat met een dag minder. Gelukkig was dat ook binnen 30 minuten geregeld. Rust in mijn kont. Inmiddels in de groepsapp "oktober Praag" mijn nichtje met de vraag of het allemaal gelukt was met omboeken. In die app had ik mijn eerste beklag gedaan. Iedereen gerustgesteld, dus we kunnen, weliswaar een dag korter. Dan gaan dit jaar gewoon nog een keer.

Yasmin Wegman Verliefd op Praag

Mijn nichtje, coole illustratie!!!

Yasmin Wegman - Kunst met een hoofdletter K

Mijn nichtje en haar vriend komen later in de week naar Praag. Dan verhuizen mijn zus en ik van Praag 1 naar Praag 5 naar een luxe ruim opgezet AirBnB appartement voor 4 personen!

Wat gaan we daar doen? Voor mij is het een fantastische werkreis aan het worden. Afspraak hier, afspraak daar en foto’s nemen. De ondernemer in mij wordt wakker en niets is mij te gek. Opeens wist ik het.

Mijn nichtje heeft haar eigen website yasminwegman.nl. Ze ontwerpt super gave illustraties voor onder andere websites, ansichtkaarten en logo's. 

Zij wil meer bekendheid. Nou, die kan ze krijgen. Yasmin Wegman, onthoud die naam. Super humoristisch, nuchter en creatief (ze heeft bij de VPRO gewerkt, dus echte humor). Allemaal eigenschappen waar je wat mee kunt. Gaaf toch?! 

Meer van haar werk is te koop in haar webshop. Inmiddels heb ik haar ansichtkaarten binnen. Super mooi gemaakt, verpakt en met liefde verstuurd.

Yasmin Wegman Verliefd op Praag
Yasmin Wegman Verliefd op Praag

Illustraties door Yasmin Wegman. 

Het wordt voor haar ook een werkreis, want we gaan kijken hoe we de krachten kunnen bundelen. De webshop van Verliefd op Praag is nu een weekje open (Update: die is inmiddels gesloten) en wellicht kunnen haar ontwerpen ervoor zorgen dat er nog een leuker aanbod aan designs komt. En wat is er leuker dan illustraties maken van de mooiste plekjes van Praag, als je er gewoon zelf bent? Retorische vraag, dus geen reactie hieronder a.u.b. :-)

Voorspelling 2021

Omdat het schrijven van een blog tevens een persoonlijk dagboek is, ga ik hier een voorspelling doen. Kijken wat er over een jaar bewaarheid is geworden. Wel spannend om dat hier zwart op wit neer te zetten, maar lees aan het einde even de quote van Winnie de Pooh! Dan weet je dat het goed komt.

Hoogspringen - volgend jaar op 1 september

  • Heeft Verliefd op Praag 50 bestellingen gehad in de webshop.
  • Heeft Verliefd op Praag 5 bedrijven gevonden, die met mij gaan samenwerken. Mijn nichtje is één dus ik heb er nog vier te gaan. 
  • Is Verliefd op Praag 3 keer een week in Praag geweest, heeft daar een betaalde rondleiding gegeven en een betaalde Personal Training. Anders telt het niet.
  • Heeft Verliefd op Praag 3 sponsors.
  • Heeft Verliefd op Praag 52 blogs geschreven; eentje per week moet lukken.
  • Heeft de website van Verliefd op Praag meer dan 500 bezoekers per maand.

Zo, de lat ligt er, nu gaan we er in een jaar tijd overheen springen. Nu was hoogspringen op de Sportacademie niet een van mijn beste vakken........ik ben een paar jaar wijzer en grijzer, dus het moet gaan lukken!

Geef de blog hieronder 1-5 sterretjes! En als je iets leuks hebt, plaats je reactie!

Jeroen Personal Training

Rivieren weten: er is geen haast. Op een dag komen we er wel.” - Winnie the Pooh

 

Verliefd op Praag

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.