Verhalen uit Praag en tweede geluksmoment

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 13:13

Het krijgen van een pakketje is een instant geluksmomentje, net zoals een ping op je telefoon of het rode getalletje op Facebook, dat aangeeft hoeveel likes of berichtjes je hebt. Dit vind ik niet, nee, dat is onderzocht.

Het is een vorm van verslavende aantrekkingskracht. Is je pakketje er niet of blijven de pings uit, dan voel je je eenzaam. Daarom kijken mensen zo vaak en snel op hun telefoon als er iets binnenkomt. Even weer dat geluksmomentje...........

Geluksmomentje met verhalen uit Praag

Gisteren had ik zo'n geluksmomentje. Het boek van Ivar Scheers lag in de woonkamer op me te wachten in een leuke verpakking. Zeker na de aangekondigde Corona maatregelen van afgelopen dinsdag, was dit een lichtpuntje voor de komende tijd. Direct het pakketje uitgepakt en de eerste 35 bladzijden gelezen. Ik kan nog geen conclusie trekken of ik het een goed boek vind. Wat ik wel merk is dat hij een andere leefstijl erop nahoudt dan ik. Hij neemt taxi's, logeert in wellicht het duurste hotel van Praag en neemt een tram naar de Praagse Burcht in plaats van te voet de heuvel te beklimmen. Zou ik zelf niet snel doen.

Hij is diplomaat bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het lijkt daardoor alsof hij zijn vocabulaire (verplicht) heeft vermoeilijkt, want iedere zin staat vol met niet dagelijks gebruikte termen en gekunstelde metaforen. Ik ben echter geen doorgewinterde lezer en ben pas op pagina 35, dus wie weet dat het gaat wennen. Wel leuk om Praagse verhalen door een andere bril te lezen. Ik houd je op de hoogte.

Tweede geluksmoment

Achter de schermen van mijn website gebeurt er veel meer dan mensen kunnen zien. Zo ging er van alles mis met de eerste donatie van mijn zus. Het geld bleef hangen bij Mollie, een betalingsplatform. Om een kort verhaal niet te lang maken, ik moest daar mijn account sluiten. De pagina sponsoring/donaties moest ik zo snel mogelijk loskoppelen van dat account. Gelukkig zo gedaan. Kreeg ik nog geen vijf minuten daarna een mailtje van een trouwe spinningdeelnemer. "Waarom is de mogelijkheid van doneren uitgeschakeld. Ik wilde net een donatie doen."

Dat was dus niet mogelijk, balen. Dan kreeg ik het wel in de spinningles. Eerlijk gezegd was ik het alweer vergeten, maar Paul niet. Zo lief. Paul leest mijn blogs en is zelf ook dol op Praag. Net voordat mijn les begon en ik de muziek aanzette, kwam hij aan met deze enveloppe. "Je moet er nog wel wat voor doen, hahaha.

Donatie Verliefd op Praag

Vertaling vanuit het Tsjechisch

Vertalen ging op dat moment niet. Eenmaal klaar met 45 minuten knallen, heb ik in het uitzweetmomentje Google Translate erbij gepakt en de boel laten vertalen.

"Goedendag lieve/beste Jeroen,

veel succes met je bedrijf/project.

Ik houd ook van Praag,

oprechte groeten, Paul."

In de enveloppe een bijdrage voor de komende Praag trip. Waanzinnig lief en Paul, ontzettend bedankt voor je bijdrage en nog meer bedankt voor je ondersteunende lach in de spinning! Mede dankzij jouw aanwezigheid blijf ik spinning geven, anders was ik allang gestopt.

Alle donaties zal ik verantwoorden!

Wanneer ik in Praag ben, zal ik alle donaties door middel van een foto verantwoorden! Het zou dus zomaar kunnen dat Paul het ticket voor de expositie van IMucha heeft bekostigd. Daar kan ik dan weer een blog over schrijven met zelfgemaakte foto's erbij. In ieder geval komt alles ten goede van Verliefd op Praag. 

Samenwerken

Inmiddels heb ik de hele sponsorpagina aangepast en heet de pagina nu Samenwerking. Kijk even op de pagina of er iets voor je bij zit. Misschien vind je het leuk om een blog te schrijven over Verliefd op Praag op je eigen website of wil je een gastblog schrijven voor Verliefd op Praag. Dan krijgt jouw blog een plekje tussen de blogs van Verliefd op Praag.

Neem contact met me op, dan gaan we er wat leuks van maken. Alles in relatie tot Praag.

Paul, je komt op de Bedankt-pagina. Nu wel! Pagina 36, here we come.

 

Verliefd op Praag

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.