Nog iemand die Verliefd is op Praag

Gepubliceerd op 27 februari 2021 om 08:03

Afgelopen week is het in Nederland zonnig en een graad of 10-17, afhankelijk van waar je bent. Bij mij in de achtertuin wordt het al snel 5 graden warmer dan het landelijke maximum, dus het was en is genieten. Het weer in Praag is regelmatig te vergelijken met dat van Nederland. Het is zo erg met me gesteld, dat ik zelfs het weer aldaar in de gaten houd. 

Zonnetje en annulering

Mijn humeur is de afgelopen dagen door het zonnetje iets beter dan de laatste weken. Ten eerste omdat je bij mooi weer meer kunt dan binnen zitten. Ten tweede omdat mooi weer gelijk staat aan versoepelingen op Coronagebied. Dat bleek vorig jaar althans, toen in juni een trip naar Praag mogelijk was. Helaas komt mijn eerst volgende reis naar Praag nog te vroeg. Deze stond gepland voor 10 april. Gisteren een mail ontvangen dat deze al geannuleerd is. Had eerlijk gezegd niets anders verwacht. Nu hopen dat de juni-trip, die gepland staat, door kan gaan.....

Ok, so far voor de koetjes en kalfjes

Dagelijks ben ik bezig met Praag, check ik de Corona maatregelen daar (het ziet er niet best uit), zie ik de foto's voorbij komen op facebook van een uitgestorven Oude Stadsplein en mensen die het niet eens zijn met de regering. Het lijkt overal hetzelfde te gaan. 

Deze week kreeg ik via de website een leuke mail van Richard, die zich herkende in mijn (bijna) obsessie voor Praag.

"Het is niet besmettelijk. Maar ik zou er wel aan willen toevoegen dat het erg hardnekkig is. Ik kom sinds het begin van de jaren 90 in deze mooie stad. Elk jaar is er wel weer wat nieuws te beleven. Elk jaar komt er nog steeds iets moois uit de steigers"

Ook hij staat op en gaat naar bed met Praag in zijn achterhoofd. Hij checkt net als ik eerst het Praag nieuws, zoals anderen in Nederland dat doen met Nu.nl of de NOS. 

Dankzij Richard heb ik extra tips gekregen. Genoeg voer om me de komende tijd in lockdown in te verdiepen. Ik heb hem uitgenodigd om een gastblog te schrijven. Met een beetje mazzel gaat dat gebeuren. Yeahh. Hij heeft al een onderwerp, dus dat moet goedkomen.

Een biertje drinken in Praag

Doel: met iedereen die Verliefd is op Praag een pivo drinken

"Ooit gaan wij een paar pivootjes doen in Praag!" Zo eindigde de tweede mail van Richard ongeveer. Dan heb je meteen een beeld hoe dat gaat. Half litertje bestellen en elkaar vertellen wat er zo leuk is aan Praag. De ene "O ja, dat heb ik ook" afgewisseld met "Meen je niet, daar loop ik altijd langs, maar heb ik dus nog nooit gezien."

Mijn fantasie sloeg op hol en zag ik mezelf met iedereen die ook Verliefd op Praag is een pivo drinken op een willekeurige dag op een willekeurig tijdstip in een willekeurige Praagse kroeg of terras. Je bent van harte uitgenodigd. Wat zou het mooi zijn als dat snel kon. De uitnodiging volgt......

Tot die tijd vermaken we (pluralis majestatis) ons met de Honest Guide, die af en toe een livestream uitzendt en lezen we website na website over geschiedenis, architectuur en kunst. Leuk, maar Praag live is toch leuker.

Na zdraví,

Ook een gastblog schrijven? Stuur me een mailtje.....

Verliefd op Praag

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Marion Schornagel
3 jaar geleden

Met z’n tweeen verliefd zijn is nog leuker !