Praag op de foto, oefenen oefenen oefenen

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 17:27

Yes, afgelopen zondag was ik jarig en heb ik mezelf getrakteerd op een nieuwe camera. Na het filteren van mijn wensen, vergelijkend warenonderzoek en het lezen van talloze reviews is het de Canon SX740 HS geworden.

Waar moest de camera aan voldoen:

  • hij moet licht zijn (300 gram)
  • hij moet compact zijn (past in mijn jaszak)
  • geen losse lenzen (dan duurt een foto nemen erg lang en gaat mijn geduld te boven)
  • veel zoombereik (40x)
  • 4k video (dan wordt Praag nog mooier)
  • kantelbaar scherm (kan je ook nog een selfie maken)
  • betaalbaar
Camera Praag Stedentrip

En uiteraard moet je er scherpe foto's mee kunnen maken om op deze website te plaatsen. Met mijn telefoon maak ik geen mooie foto's met zoom, in het donker en hij heeft vrijwel geen stabilisatie, dus bij minimale beweging is de foto mislukt. Deze drie foto's gaan we dus overdoen, want die zijn jammerlijk mislukt.

Poorten bij Karelsbrug

Brugtorens Mala Strana

St Nicolaaskerk Praag

St. Nicolaaskerk op Malostranské náměstí

nationaal Theater Praag

Nationaal Theater vanuit Divadelní

En een beetje telefoon met redelijke camera is boven de €500 euro en die haalt het dan niet bij een goedkopere compact camera. Dan kies ik liever voor een betere camera en een mindere telefoon.

Professionele fotografen onder de lezers van mijn blog zullen een compact camera wellicht niet goed genoeg vinden. Dat snap ik. Ik heb alleen begrepen dat er weinig verschil op een website tussen een goede foto en een heel goede foto. Vandaar....... (ga ik me ook nog verantwoorden waarom ik voor deze heb gekozen, hahahaha)

"Prague is an endless source of inspiration""

Dagelijks zie ik tientallen Praag foto's op facebook voorbij komen. Met name de foto's uit de groep Praha, waar 40.000 mensen lid van zijn zijn om van te smullen. De meeste mensen uit die groep zijn Pragers (moest het opzoeken, maar een inwoner van Praag noem je een Prager. Klinkt voor geen meter, nietwaar?!).

Het is momenteel door alle maatregelen heel rustig op straat. Fotografen kunnen nu eindelijk zonder toeristen rond het Gouden uurtje (het uur rond zonsopgang en zonsondergang) het perfecte plaatje schieten. Gelukkig is iedere foto is net weer anders. Dat maakt Praag zo aantrekkelijk. Iedere straat heeft wel honderden fotogenieke pareltjes. Na 100 foto's van de Karelsbrug kan ik niet wachten op de volgende.

Oefenen, oefenen, oefenen

Die hoop ik snel zelf te kunnen maken met de nieuwe camera. Tot die tijd ga ik oefenen met de mogelijkheden die de camera heeft. Inzoomen, diafragma bepalen, sluitertijd aanpassen aan de nachtverlichting. Leuk leuk leuk. Zelfs het lezen van de manual geeft nieuwe energie. Alles voor Praag. 

Heel stiekem kijk ik af en toe op websites om te zien er appartementen te koop zijn. Wie weet gaat het er ooit van komen. Zeg nooit nooit, kreeg ik al te horen, toen ik zei dat dat nooit zal gebeuren.

Zo las ik laatste een blog van een Nederlands stel, dat hun huis in Nederland heeft verkocht om dit jaar nog naar Tsjechië te verhuizen. https://www.vakantiehuishurencz.nl/blog/

Zij doen het gewoon....en dan krijg ik ergens de kriebels. Maar ja, zo lang als onze jongens thuis wonen, blijven we wonen waar we wonen. Ach, een beetje dromen moet kunnen en een tweede huisje is altijd nog een optie.

 

Verliefd op Praag

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.