• Je Stedentrip Praag begint hier
  • Verliefd op Praag neemt je mee
  • Dè blog over Praag
  • Eerlijke tips
Praag » Blog » Van de luchthaven naar je appartement

Van de luchthaven naar je appartement

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 10:47

Vlinders in je buik

De verliefdheidskriebels beginnen thuis al met de voorbereiding van een nieuwe trip naar Praag. En komt dat even goed uit. De eerstvolgende staat al gepland. Oktober 2020 ga ik met mijn zus, haar dochter en haar vriend een week naar Praag. Dochter en haar vriend komen wat later in de week.

Dus ik zit al drie maanden vooraf met vlinders in mijn buik........

Deze site heb ik voornamelijk voor mezelf in het leven geroepen. Nog geen idee waar het toe leidt. Een van mijn levensmotto's is "Alles wat je aandacht geeft groeit ", dus ik ga er gemakshalve vanuit dat over een aantal maanden, jaren de aandacht voor deze website en Praag zelf is uitgegroeid tot iets moois (tips zijn altijd welkom).

Maar goed, even praktisch nu........waar ik het over wil hebben is het ritje van de luchthaven naar het centrum of je hotel. Dat is al de moeite waard.

Wanneer je de luchthaven uit komt, maar nog niet buiten staat dan begint het avontuur.

Kaartje kopen

Je koopt een kaartje voor de bus (119 of 100, afhankelijk van je eindbestemming). Kaartjes zijn te koop bij de Kiosk (linksaf in de hal) of bij de automaat bij de bushalte.

Je kunt verschillende kaartjes kopen, voor 30 en 90 minuten, voor 24 of 72 uur. Langer kan ook, maar de kans dat je een maand in Praag blijft, acht ik nogal klein. Je hoeft nog geen geld te pinnen. Je kunt ze contactloos betalen.

Dan ga je terminal 2 uit en steek je over en ga je een klein stukje naar rechts, naar de bushalte. Vergeet dan niet je kaartje af te stempelen, anders gaat de tijd niet in en ben je in overtreding. Kaartjes zijn goedkoop, maar de boetes voor zwartrijden zijn erg hoog.

Eenmaal in de juiste bus (kijk op google maps welke bus je moet hebben), ga je lekker zitten en geniet je van het uitzicht. OK, eerlijk gezegd valt dat tegen. Niets anders dan een ritje op de snelweg naar Schiphol. Mijn ervaring is dat de bus vanaf de luchthaven altijd rustig is, maar dat kan toeval zijn geweest.

Bus 119 naar centrum/noord: wel overstappen op metro of tram

Bus 119 neemt je in 10 minuten naar de Metro bij Nadrazi Veleslavin, lijn A (de groene lijn). Daar stap je uit - het is tenslotte de laatste halte - en ga je op zoek naar het groene M teken. Kan niet missen. Vervolgens stap je in de Metro naar het centrum en stap je uit bij de gewenste halte.

Een leuker alternatief vind ik de tram, want dan zie je meteen de stad. Trams 20, 26 en 91 nemen je mee.

Update 2021: er liggen plannen klaar om de groene lijn door te trekken naar de luchthaven.

Bus 100 naar centrum/zuid: wel overstappen op metro of tram

Bus 100 neemt je mee naar Metrolijn B (Gele lijn), dus je moet overstappen op Zlicin. Daarna met de metro naar je gewenste bestemming.

Zo leuk als je dan op roltrap van het metrostation omhoog gaat en uiteindelijk ziet waar je in Praag terecht komt.

Succes met het kiezen van de juiste lijn.

Verliefd op Praagse trams

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.