Gastblog, Stedentrip Praag oktober 2019

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 16:27

Mijn lieve broertje Jeroen, ja hij is mijn kleine broertje, had op zijn website gezet dat mensen een gastblog mogen schrijven. Dat liet ik mij geen tweede keer zeggen. Ik ben net voor mezelf begonnen met een coachings- en therapiepraktijk in Groningen en ben erover aan het nadenken op mijn website ook met een blog te beginnen. Dus ik zie dit als een oefening.

Bedankt Jeroen!

 

Corona en Marokko, geen goede combinatie

Ik mag overal over schrijven als het maar een link heeft met Praag. Nou is dat niet zo heel moeilijk, want ik ben een jaar geleden, in de maand oktober, met Jeroen naar Praag geweest. Zo lief, want hij had me gevraagd of ik mee zou willen. Ja tuurlijk wilde ik dat. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, het was de laatste echte stedentrip die ik gemaakt heb. Ik zou in het voorjaar 5 weken naar Marokko gaan, maar een week voordat ik zou vertrekken werd er niet meer gevlogen. Het is maar goed dat we (een vriendin en ik) niet meer konden vliegen, want we zouden gewoon gegaan zijn, eigenwijs als we zijn. Dan hadden we daar maanden vast gezeten want de Nederlanders in Marokko mochten niet terug.

 

Jeroen gaf de rondleiding, ik volgde

Terug naar de trip met Jeroen naar Praag. Het was een van de leukste stedentrips ever!

Waarom?

Omdat Jeroen Verliefd is op Praag en ik verliefd op Jeroen. Haha. Nu zul je denken verliefd op je broer, dat kan niet. Nou het kan wel. Zoals we nu regelmatig tegen elkaar zeggen: we hebben elkaar herontdekt. Ik wist dat ie leuk was, maar zo leuk?

Het was fantastisch om in Praag te zijn. Vraag mij niet waar we precies geweest zijn, daar hebben we Jeroen voor. Ja, we hebben door vele straten en parken gelopen.

Leuke winkeltjes en cafeetjes gezien, hebben een ijshockeywedstrijd bijgewoond, meerdere bruggen op geweest naar het oude gedeelte van Praag, een soort van kasteel met een muur gezien, in lekkere restaurantjes gegeten. In ons appartement hebben we gelachen, gehuild en eindeloze gesprekken gevoerd. Jeroen aan het bier, ik aan de goedkope rum. Elke ochtend, na het ontbijt op pad en lopen door de stad, sfeer proeven. Jeroen bepaalde waar naartoe, heerlijk om mij te laten leiden door een stad die ik niet ken en hij wel.

Regelmatig een tussenstop gemaakt in een kroeg voor een drankje en sanitaire stop. Meestal voor Jeroen! Om daarna weer vrolijk verder te wandelen. En vrolijk waren we, wat hebben we gelachen. Het was een onvergetelijke week, het was fijn om met mijn broertje op de plek te zijn waar hij verliefd op is, waar hij van houdt. Ik voel me bevoorrecht met hem daar geweest te zijn en trots dat hij mijn broer is.

Op het Oude Stadsplein

Marion op mijn favoriete plekje

IJshockey in de O2-Arena

Verliefd op Praag

Rating: 5 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.