Mooiste plekje in Praag, deel 2

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 08:22

Het is gelukt. 

10 december 2020 heb ik een ontbrekende plaats aangevraagd bij google maps. Ik zou een mailtje krijgen als het goedgekeurd was. Geen reactie, terwijl google normaal gesproken redelijk snel is. Nu ken ik iemand die bij google werkt. Haar gevraagd of je echt antwoord krijgt. Ja hoor, altijd. Kan in dit geval wel een paar weken duren, want het is nogal druk. Geduld, Jeroen, geduld.

Gisteren was mijn geduld op en bedacht dat een ontbrekende plaats in Praag in het Nederlands niet zoveel zin had. Dat had ik de eerste keer gedaan. "Mooiste plek in Praag"

Als ik het nu eens in het Engels doe. "Most beautiful spot of Prague"

Most beautiful spot of Prague

Binnen een paar minuten was mijn, ja mijn mooiste plek, goedgekeurd. (Voor degenen die met google mijn bedrijf werken....omdat ik al geverifieerd was, hoefde ik niet te wachten op een code. Wat ook lastig zou worden, want die zou naar Praag worden verstuurd),

Thuis snappen ze niet zoveel van mijn blijheid over deze vermelding op google maps. "Wat kan je ermee?" We zijn thuis nogal pragmatisch ingesteld.

Voor mij is het heel bijzonder. Ik heb er niks aan, dat besef ik ook wel. Alleen dat deze plek nu vereeuwigd is op de kaart en dat ik de beheerder ben. Hoe leuk. En nu maar wachten op reviews uit alle hoeken en gaten van de wereld.

Het is nu nog wachten totdat de plek vanzelf op google maps zichtbaar wordt als je inzoomt. 

Eigen website

En wat google heel leuk doet, is dat je er een kleine website aan kunt koppelen. Deze vind je hier. Eerst wilde ik de plek koppelen aan Verliefd op Praag, maar daar heeft iemand uit India of Canada niks aan. 

Ben jij al op deze plek geweest, schijf dan een review op de site van Most Beautiful Spot of Prague. Doe er ook nog een leuke foto bij.

Update mei 2021: de plek is van google afgehaald. Blijkbaar had ik niet als bedrijf moeten aanmelden.

 

Verliefd op Praag

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.