Goed en slecht nieuws over Praag!

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 16:00

Het klinkt dramatischer dan het is. Praag is al een weekje op oranje gezet, maar nu is geheel Tsjechië code oranje. Dat houdt in dat alle niet noodzakelijke reizen daarheen worden afgeraden en dat je 10 dagen in thuisquarantaine moet bij terugkomst in Nederland. Corona maakt meer kapot dan je lief is.

Liefde overwint alles en deze tegenslag krijgt Verliefd op Praag ook niet klein. Bovendien mag ik me gelukkig prijzen, dat iedereen om mij heen en ikzelf gezond zijn. Niet naar Praag kunnen is simpelweg een luxe probleem. 

Praag Corona oranje

Wat eind oktober gepland stond, annuleren we en dan kijken we last minute wanneer het kan. Ondertussen gaat mijn nichtje, Yasmin Wegman - onthoud die naam - per 1 oktober starten bij Museum de Lakenhal te Leiden. Zo gaaf voor haar om in deze tijd een nieuwe baan te kunnen starten! Misschien voor haar zelfs beter dat ze niet naar Praag gaat in haar proefmaand. Check hier nog de andere blog over haar.

 

Best wel trots op mezelf.

Verliefd op Praag is een maandje onderweg en ik ben trots op het resultaat dat er staat. De blogs schrijven zichzelf, de reacties zijn enthousiast, lief en hoopvol. Praag heeft een oneindig vat aan inspiratie, dat ik kan uitwerken om meer inhoud te geven aan de website.

Binnenkort komt de pagina over de mooiste parken van Praag online. Verder ben ik bezig met een samenwerking met een reisbureau. Daarna wil ik de pagina "wandelingen door Praag" uitwerken en de rest blijft nog geheim.

Verliefd op Praag bezoekers

Wie zit er te wachten op een verhaal over Praag?

Kleine doelen behalen, dat moet je vieren. Mijn eerste doel was om met de website 500 bezoekers te trekken, maar na de eerste week heb ik die bijgesteld naar 1000. Dat leek me een leukere uitdaging. Wanneer je doelen stelt, ga je je zo gedragen dat je de doelen gaat halen, dat is mijn overtuiging. Die eerste 500 gingen gemakkelijk, maar dan merk je dat je niet achterover kunt leunen. Je moet blijven schrijven, soms iets teveel, denk je dan. Wie zit er te wachten op mijn verhaal of een verhaal over een stad waar je niet heen kunt?!

Onzekerheid slaat toe, maar dan bedenk je voor wie je het doet.......en dan ga je vrolijk verder.

 

Geld maakt niet gelukkig, Praag wel.

Nu ik teruglees, wat ik mijn eerste doel noem, bedenk ik dat dat helemaal niet mijn doel is, hahaha. Mijn doel is om verbonden te blijven met de stad waar ik van houd. Om anderen deelgenoot te maken van mijn verhalen en mijn enthousiasme over te brengen, zodat nog meer Nederlanders gaan genieten van de mooiste stad ter wereld.

Dan volgt al het andere vanzelf wel.......

Door mijn enthousiasme, zie ik nu dat ik veel te vroeg een webshop, reclames en een sponsorprogramma heb geplaatst. Daar gaat het helemaal niet om. Ja, natuurlijk is het leuk als ik een paar eurootjes binnen hark met deze uit de hand gelopen hobby. Alleen is de lol die ik haal uit het schrijven en bezig zijn met de site belangrijker dan geld. Geld maakt me niet gelukkig.

 

Stap 2, de liefde voor een stad wil ik delen.

Een beginnende website wordt op google weinig gevonden. Dat kan soms wel twee jaar duren. Daar heb je geduld voor nodig, heel veel blogs, backlinks (nog geen idee hoe je daaraan komt) en goede content. De eerste 1000 bezoekers komen uit mijn persoonlijke netwerk via Facebook, familie, vrienden en tijdens de gesprekken in de Personal Training.

Het is nu tijd voor stap 2. Hoe leuk zou het zijn als heel Nederland op mijn site terecht kwam en ziet wat voor prachtstad Praag is. Meer mensen verliefd krijgen, want de liefde voor een stad kun je delen. 

 

Mocht je tips hebben voor de volgende zaken:

  • stukje in de krant, waarin ik mijn passie kan uitleggen
  • samenwerking met Nederlandse bedrijven die een link hebben met Praag 
  • verbeterde SEO (ik ben al dagelijks bezig met SEO, maar met een aantal zaken kom ik niet vooruit)

Laat dan een reactie achter of stuur een mail naar info@verliefdoppraag.nl

 

Tot snel

Verliefd op Praag

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.