Iets te persoonlijk.........niet lezen.

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 18:27

Voor degenen die mij niet kennen, even een korte introductie. Jarenlang, 46,5 jaar om precies te zijn heb ik me redelijk doelloos voortbewogen op deze planeet. Gelukkige periodes afgewisseld door wat mindere. Wie niet?!

Geen idee wat ik wilde worden op het gymnasium, een jaartje Vrije Hogeschool gedaan (goed voor de creatieve vorming), daarna de sportacademie/ALO aan de HvA. Wist ik daarna wat ik wilde worden.......nog steeds geen idee. 

 

Sinds 2001 de liefde van mijn leven gevonden. Nee, niet Praag maar Es......een roodharige handbalster destijds, tennisster heden ten dagen. Je weet dat je de liefde van je leven hebt gevonden als je muzieksmaak overeenkomt en ze op zondag twee minuten voor 19.00 uur op de eerste thuisdate vraagt :"Moet de TV niet aan?" "Hu, hoezo?, vraag ik terwijl ik me van te voren niet druk zou maken als ik het programma zou missen.

"Nou, om 19.00 uur begint Studio Sport en ik neem aan dat je dat wilt zien"

Die laat je dus niet meer los.

Eerste huisje

Eerste eigen huisje in 2001, waar de eerste thuisdate plaatsvond.

 

2003 en 2005 

Het kan snel gaan......in 2003 wordt zoon 1 geboren en in 2005 zoon 2. Ze vinden het niet leuk wanneer ik ze bij naam noem. Pubers.......

Sinds 1997 in de fitnesswereld aan het werk. Wist ik wat ik wilde worden? Nee, je rolt erin en voordat je het weet ben je jaren verder. In 2011 de stap genomen om als ZZP-er aan de slag te gaan in de vorm van Personal Trainer. Waarom? De periode ervoor was iets stressvoller met een managementbaan en daarna een baan in het onderwijs. Opeens wist ik het........ geen full-time job, geen stress, gewoon doen waar ik goed in ben.

Dat was het doel en het is gelukt. Al bijna 10 jaar weten mensen me te vinden en werk ik dagelijks met plezier om mensen fitter te krijgen, zich lekkerder te voelen en ze een schop onder hun spreekwoordelijke hol te geven. Excusez le mot.......

Ja, OK, leuk dat levensverhaal, maar wanneer komt Praag dan in beeld?

Vanaf 2014 bekroop mij het gevoel dat ik meer wilde reizen dan mijn thuisfront. Het leuke van mijn gezin is, dat ze me dat volledig gunden en gunnen. In 2014 met een (sport)vriendin naar Aruba geweest, 2015 naar St Maarten, 2016 naar Madeira. Ja hoor mannen, je kunt gewoon zelf dingen doen. Zelfs met anderen.

Nog steeds geen Praag

Even wachten....... in 2016 ben ik met zoon 2 naar Praag geweest. Hij zal niet blij zijn met zijn foto's.....ik hoop dat hij deze site nooit bezoekt.

Even snel door naar 2018, een weekje alleen naar Praag, in 2019 met mijn oudste zus naar Praag. Geen toestemming voor haar foto's. Jammer, want ze is echt te leuk!

Juni 2020

Zoals ik in mijn allereerste blog heb geschreven, is er sinds het overlijden van mijn vader veel gebeurd. 29 februari 2020 komt hij te overlijden en nog geen week na zijn begrafenis worden de Corona-maatregelen van kracht. Voor velen en ook voor mij een emotionele rollercoaster.

Juni 2020 is Praag eindelijk weer toegankelijk. Zo fijn om dan te merken dat je gesteund wordt door je twee zoons en je Love of Your Life (Top 2000 materiaal van Queen), als je zegt dat je er even uit moet. "Dat zal dan naar Praag zijn, papa?!" 

Aangekomen in Praag begint het rouwen om mijn vader pas echt en het verlies van wat ik nooit echt heb gekend, een vaderfiguur in mijn leven. Wel gek om dan van huis te zijn met die wetenschap want op dat moment ben IK er niet voor mijn zonen. Ben ik dan hetzelfde aan het doen als mijn pa, vluchten? Pffff, beetje zwaar voor een blog op een site, die hopelijk door iedereen wordt gelezen. Maar ja, dat is ook hoe ik ben. Gesloten en toch zo open als een deur.

Ik moet wat doen met Praag

 

Terug naar Praag. Nog geen dag thuis, roep ik dat ik iets moet met Praag. Praag geeft me energie, geeft me rust, geeft me een extra reden om op te staan in de ochtend en zorgt ervoor dat ik 's avonds heerlijk in slaap val, zeker met de klassieke muziek van Smetana in mijn oortjes.

Direct begonnen met mijn ideeën op een oefen-website te zetten en vanuit gevoel te schrijven. Niet dat ik ooit heb gedacht dat ik kon schrijven. Mijn cijfer voor Nederlands op mijn eindlijst was een 6.

Doordat ik binnen 10 minuten de afscheidsrede van mijn vader op papier had gezet, merkte ik dat ik het wel kon, als ik maar schrijf vanuit gevoel en niet vanuit grammatica en taal technische snufjes.

 

Daarom durf ik het nu aan en heb ik nu voor het eerst een echt doel in mijn leven.

 

Sinds de terugkeer uit Praag in juni, weten ze thuis, bij mijn familie, in de spinningles, op de sportschool en op Facebook dat Praag meer is dan een eenmalige Citytrip.

Verliefd Op Praag gaat vanuit passie de leukste, meest informatieve en enthousiaste website worden over Praag! 

Het voelt alsof ik een ambassadeur ben van de stad. Kom je aan Praag, dan kom je aan mij ......... maar ja, dat is onmogelijk, omdat Praag nu eenmaal de mooiste stad is ter wereld.

Momenteel zit een trip naar Praag er niet in i.v.m. de Corona-maatregelen, maar ooit komen we elkaar weer tegen! En dan weet ik dat mijn gezin het me gunt, achter me staat en me een stuk leuker vindt als ik weer terugkom. Het lijkt bijna liefdesverdriet nu een wederzien even niet mogelijk is.

 

Verliefd op Praag

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.