Meer informatie over Praag

Op deze pagina vind je handige, leuke, nuttige en nutteloze links. Deze verzamel ik voor mezelf en hoe leuk is het om deze te delen met iedereen, die stiekem ook al een beetje verliefd aan het worden is op Praag. Het lijkt besmettelijk, maar gelukkig is het dat niet.

Heb je een tip voor deze pagina, laat dan een reactie achter op deze pagina.

Nieuws en toeristische info

Vers van de pers. Op de volgende sites vind je het laatste nieuws over Praag, evenementen, exposities en wetenswaardigheden. De sites zijn in het Engels, maar als je google de pagina laat vertalen, dan heb je het in het Nederlands.

Praguemorning.cz

Prague.eu

Seznam.cz

Milujuprahu.cz (I love Prague)


Kaarten en routes

Google maps

Google maps is super geschikt om mee door Praag te wandelen. Op je telefoon zie je waar je bent en als je intypt waar je heen wilt, dan stippelt google maps de snelste route voor je uit. Maar dat kent iedereen inmiddels wel.

Mapy.cz

Een leuk Tsjechisch alternatief en erg geschikt voor als je offline de kaart wilt gebruiken. Je kunt Mapy downloaden in de google play store of de apple store.

Ook kun je op je laptop/pc Mapy.cz gebruiken.

Het is in het Engels.

Praag in 3D

Voor fantastische beelden van Praag in 3D, ga je naar google earth. Dan kun je het complex van de Praagse Burcht van bovenaf bekijken en vlieg je binnen een paar seconden van Petrin naar Zizkov en van Vyshehrad naar Troja.

Voor de beste ervaring, gebruik een laptop of PC.

Google earth

Praagse Burcht in 3D

Praagse Burcht in 3D op Google Earth

Kaarten van vroeger en nu vergelijken

Als je tijd over hebt en je wilt kaarten van Praag van vroeger en nu vergelijken, neem dan een kijkje op http://dveprahy.cz/

De oudste kaart is van 1816 en met intervallen van ongeveer 15 jaar worden ze steeds recenter en kun je zien wat er in de loop van de jaren is bijgebouwd. 


Nederlandse blogs en websites

Mijn favoriete blogs in relatie tot Praag.

Time to momo - Elke Parsa

Zij woont en werkt in Praag en ik noem haar mijn Praag correspondent. Ze schrijft leuke up-to-date blogs met de meest uiteenlopende onderwerpen. Van de Karelsbrug tot de Vietnamese markt en van de Obecni Dum tot aan Praag in Coronatijd.

Time to momo Praag

Lennon Wall in Praag

Elke voor de Lennon Wall

Honest Guide

Daar zijn ze weer. Janek en Honza van de Honest Guide hebben ook een blog. Weliswaar vloggen ze meer, maar voor wie meer met letters heeft dan met video, hun blogs zijn hier te lezen.

Honest Blog

Praag.nu

Een website vol leuke ideeën, geschreven door Marianne, die als ervaringsdeskundige de ins en outs van Praag weet te benoemen. Van wandelingen tot hotels, van musea tot uitgaan. Het komt allemaal aan bod.

Regelmatig hebben we even contact om elkaar te voorzien van tips.

Lees hier haar gastblog.

Praag.nu

Praag voor beginners

Op deze site vind je meer algemene informatie over Praag. Voor je eerste keer Praag.

Praag voor beginners


Kaartjes voor evenementen en concerten

Mijn ervaring is dat je het beste online je kaartjes kunt kopen. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Koop je je kaartje op straat, dan zou het me niks verbazen als je teveel betaalt of opgelicht wordt.

Klassieke concerten:

Ticketmaster.cz

Kaartjes voor de O2 Arena (onder andere popconcerten en ijshockey):

https://www.o2arena.cz/

Webcams

Er zijn verschillende webcams in Praag. Met deze webcams kan de voorpret beginnen en krijg je het weer ter plekke te zien.

Oude Stadsplein

Oude Stadsplein (groter overzicht) 

Praagse Burcht en Karelsbrug

Praagse tram (rijdt door Praag)


Tips voor uitstapjes buiten Praag

Praag mag dan de mooiste stad ter wereld zijn, het ligt ook nog eens in een schitterend land met een eeuwenoude geschiedenis en cultuur. Vanuit Praag kun je verschillende uitstapjes maken. Op de volgende sites kom je diverse tips tegen.

Heb jij een tip voor deze pagina, laat dan een berichtje achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.